Online tweedehands kleding

Ik ga heel graag online opzoek naar tweedehands kleding. Het eindeloos rondneuzen en bewonderen van mooie items doet iets met me. Voor ik het weet ben ik uren verder zonder ook maar een shirtje in mijn winkelmand. In de afgelopen jaren zijn een paar websites mijn favorieten geworden. Als ik iets online koop, komt het meestal uit dit lijstje.

Phixi

Phixi moet hier toch wel bovenaan. Een fijne winkel met van alles wat: van bloesjes en (maxi)rokken tot jasjes en broeken. Vaak met een eighties feel; veel schoudervullingen en felle kleuren. Er staat redelijk veel kleding op de website, maar de doorloop lijkt op dit moment wel wat laag. Misschien omdat de winkel nu ook verkooppunten heeft?

Schermafbeelding 2019-06-04 om 11.48.26

J’Adore vintage

Deze website bestaat nog maar kort. Een jaar geleden verkochten ze nog kleding via Instagram en nu is deze prachtige site in de lucht. De vormgeving en styling vind ik tof en de website ziet er clean en overzichtelijk uit. Als je opzoek bent naar een vintage bloesje is dit jouw bestemming. Ook een leuke plek om jurkjes of jasjes te scoren. Ik heb hier meermaals dingen gekocht en je krijgt een lief pakketje thuis met handgeschreven kaartje. Het enige waar ik twijfels bij heb is de accessoire sectie. Toen ik afgelopen december wat bestelde hadden ze meerdere exemplaren van dezelfde sieraden en headbands online staan, wat erop zou kunnen wijzen dat die niet echt vintage waren.

Schermafbeelding 2019-06-04 om 11.48.53

United Wardrobe

Deze app is eigenlijk een soort Marktplaats, maar dan alleen voor kleding. Er zijn heel veel gebruikers die behoorlijk wat kleding online zetten, variërend van afgedragen H&M-items tot vintage en design. Gelukkig verdrink je niet in het aanbod, want er zijn genoeg filters waardoor je gericht kunt zoeken. De prijzen zijn erg laag en het is leuk dat je zelf ook kleding online kunt zetten. Houd wel rekening met de verzendkosten die nog bovenop de aangegeven prijzen komen.

VNTG label

Ik kwam er eigenlijk pas recentelijk achter dat deze winkel ook een webshop heeft. Ik kende alleen de winkel in Leiden waar ik een prachtige velours broek kocht. De website ziet er te gek uit en ze hebben een behoorlijk groot aanbod.

Schermafbeelding 2019-06-04 om 11.51.55

Marktplaats

Ik vind Marktplaats echt een prachtig platform. Als ik iets nodig heb – van meubel en camera tot schoenen en kleding – is mijn eerste gedachte; kan ik dit ook via Marktplaats kopen? Er staat echt behoorlijk veel kleding op, welke vaak nog goedkoper is dan op United Wardrobe. Vooral voor schoenen kan ik altijd goed slagen. Het platform werkt wel het beste als je goed weet wat je zoekt en dus flink filtert. Er wordt nogal wat gescamd de laatste tijd, dus let ook goed op wie je wel en niet vertrouwd.

Een groot nadeel van online shoppen is wel dat alles verzonden moet worden. Het is veel duurzamer (en goedkoper) om op je fiets te springen naar een tweedehands winkel in je stad. Zeker bij platforms zoals United Wardrobe en Marktplaats waar (meestal) elk item afzonderlijk verzonden wordt, moet je je daar wel bewust van zijn. Daarom nog even een shout out naar Miranda van de Kleretoko. Haar kledingruilfeestjes groeiden uit tot een online winkel voor tweedehands kleding en ze bezorgt alle pakjes in haar stad Leiden gewoon op de fiets!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: