Tweedehands kleding Rotterdam

Ergens in de loop van de afgelopen jaren ben ik totaal gevallen voor tweedehands kleding. Ik genoot altijd al van tweedehands spullen en vond het heerlijk om in vage winkels door stoffige kledingrekken te snuffelen, opzoek naar stiekeme pareltjes. Toen ik een paar jaar terug The True Cost zag, ging er echt een knop om. Deze documentaire van regisseur Andrew Morgan uit 2015 toont de grote impact die fast fashion ketens zoals Primark en H&M hebben op milieu en mens. Vanaf dat moment besloot ik mijn best te doen tweedehandse of duurzaam geproduceerde kleding te kopen.

Sindsdien is het shoppen van tweedehandskleding een absolute sport geworden. Ik kan uren op Marktplaats rondsnuffelen opzoek naar het perfecte paar schoenen en er is amper een tweedehandswinkel in Rotterdam waar ik nog niet geweest ben. Doordat steeds meer mensen tweedehands en vintage kleding kopen, is bovendien het aanbod en shopgemak door winkels zoals de Episode de laatste jaren groter en groter geworden. Ik vind het heerlijk dat je naar zulke winkels kan gaan met bepaalde items in je hoofd en bijna zeker weet dat je ze ook gaat vinden in jouw maat en kleur. Maar het leukst blijft toch het rondstruinen in gekke, tweedehands winkels waar toevallig ook een zak met random kleding terecht is gekomen. Dat soort plekjes zitten door heel Rotterdam, maar ik ken ze vooral op Zuid. Hierbij een lijstje met mijn favorieten ter inspiratie:

  1. Robin Hood (Zuid) – Boergoensestraat 17-19

Tweedehandswinkel met een kleine kledingsectie. Een goede plek om voor heel weinig geld met onverwachte items thuis te komen. Ook een leuke winkel voor tweedehandsmeubels, aankleding en frutsels. Bovendien is de eigenaar ontzettend lief, voor je het weet zit je uren aan de koffie.

  1. Kringloopwinkel Gi-Cycle (Zuid) – Katendrechtselagedijk 430

Deze winkel is een grote geweldige chaos. De winkel staat propvol tweedehandse meubels en snuisterijen. Ze hebben niet altijd kleding, maar vaak wel een sectie in de kelder. Het is hier goed zoeken, maar ik heb ooit een prachtig vintage wollen vest gevonden wat ik voor een euro mee mocht nemen. De mensen zijn super vriendelijk en het is zeker een bezoekje waard.

  1. Piekfijn Charlois (Zuid) – Wolphaertsbocht 246

Als je dan toch in de buurt bent moet je even langs de Piekfijn. In mijn beleving is de sfeer en het aanbod hier heel anders dan bij de Piekfijn op de Mariniersweg. Ik heb hier prachtige tweedehands meubels gekocht voor heel weinig geld en ook het kledingaanbod is redelijk uitgebreid.

  1. Remar Hollanda (West) – Oostkousdijk 25

Een tweedehandswinkel waarvan de opbrengsten gaan naar uiteenlopende projecten voor kansarme kinderen wereldwijd. Ze hebben een behoorlijke kledingsectie, het ziet er prima netjes uit en je steunt meteen een goed doel met je aankopen.

  1. Kringloop Delfshaven (West) – Oostkousdijk 21

Een piepklein winkeltje direct naast St. Remar Hollanda. Bij deze kringloop kunnen mensen die geen kleding kunnen betalen om de zoveel tijd (ik dacht elk seizoen?) gratis kleding uitzoeken. Als klant betaal je een klein bedrag voor de kleding en op die manier draag je bij aan de organisatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: